۳۰ بهمن ۱۳۸۵، ۱۵:۲۳

/ ادیان جهان و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر/

کلیساهای غربی به ایام توبه و روزه نزدیک می شوند/ پاپ بر ضرورت توجه به مهربانی در برخورد با دیگران تأکید کرد

کلیساهای غربی به ایام توبه و روزه نزدیک می شوند/ پاپ بر ضرورت توجه به مهربانی در برخورد با دیگران تأکید کرد

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: نزدیک شدن کلیساهای غربی به ایام روزه توجه رهبر کاتولیکهای جهان را به خود اختصاص داده، اما گردهمایی انگلیکنها که به منظور مسائل داخلی کلیسا صورت گرفت، تنها به تعمیق شکاف میان آنها منتهی شد. از سوی دیگر سیکهای آمریکا تمایل خود را برای بازسازی کلیسای تخریب شده اعلام کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، انکار نفس و پرهیز نقشی مهم در فرهنگ مدرن که دربرگیرنده کمال آسایشهای فیزیکی است برعهده دارد. برای مثال روزه گرفتن یکی از راههای پرهیز محسوب می شود. نخستین روز از ایام روزه هر سال در روزهای متفاوتی برگزار می شود و این امر به تاریخ عید پاک بستگی دارد. در مراسم عشای ربانی امروز که باعنوان (Ash Wednesday ) برگزار می شود، مؤمنان با خاکستر تقدیس می شوند و کشیش روی پیشانی هر فرد با خاکستر یک صلیب می کشد. به صورت سنتی مؤمنان حاضر در مراسم، این صلیب را تا پس از غروب آفتاب پاک نمی کنند.

پاپ بر ضرورت توجه به مهربانی در برخورد با دیگران تأکید کرد

بندیکت شانزدهم پاسخ مسیحیان به عشق پیامبر خود نسبت به آنها را به سهیم شدن محبت با دیگران نسبت داد.

ایام روزه داری کاتولیکها از روز 21 فوریه (2 اسفند) به عنوان نخستین چهارشنبه ایام روزه آغاز می شود و تا پنجشنبه مقدس 5 آوریل ( 16 فروردین) ادامه خواهد داشت و عید پاک ( روز تصلیب حضرت مسیح) سه روز پس از خاتمه ایام روز 19 فروردین ماه برگزار می شود.

پاپ در پیام خود اظهار داشت که موضوع ایام روزه امسال از انجیل یوحنا (39:19) اقتباس شده است: "به او نیزه زدند و به تماشای او پرداختند".

وی از کاتولیکها خواسته است تا نیایشهای ایام روزه داری و توبه خود را بر مسیح متمرکز کنند که برای نشان دادن عشق خدا به مؤمنان مصلوب شد.

 پاپ بندیکت شانزدهم به مناسبت آغاز ایام روزه داری کاتولیکها، پیام خود را بر محور عشق و مسئولیت مسیحیان متمرکز کرد تا ضرورت توجه به عشق و مهربانی در برخورد با دیگران مورد تأکید قرار گیرد.

پاپ مراسم روزه را در کلیسای سانتا سابینا برگزار می کند

واتیکان اعلام کرد پاپ نخستین روز از ایام روزه داری را از عصر روز چهارشنبه 2 اسفند در کلیسای باسیلیکای سانتا سابینا با مراسم عشای ربانی آغاز می کند.

رهبر کاتولیکهای جهان پس از مراسم عشای ربانی مراسم توبه و مغفرت کاردینالها، اسقفهای اعظم، اسقفها، و راهبهای دومنیکی سانتا سابینا و غیر روحانیون حاضر در کلیسا را برگزار خواهد کرد.

به دنبال برگزاری مراسم توبه، پاپ مراسم عشای ربانی سنتی با آداب و نیایشهای ویژه نخستین روز ایام روزه و خاکستر کشیدن روی پیشانی را انجام می دهد.

کلیسای باسیلیکای سانتا سابینا در قرن پنجم و در آرامگاه سنت سابینا که یک شهید رومی بود ساخته شد.

شکاف میان جوامع انگلیکن آمریکا و آفریقا تعمیق شد

به رغم ارائه گزارشی از سوی کلیسای اپیسکوپال آمریکا مبنی بر ندامت آنها برای منحرف کردن پیوندها پس از انتساب اسقف همجنسگرا در سال 2003، بسیاری از روحاینون محافظه کار انگلیکن از کشورهای آفریقایی چون کنیا و نیجریه، این گزارش را مکفی ندانسته و از شرکت در مراسم عشای ربانی روز گذشته خودداری کردند.

هفت نفر از روحانیون انگلیکن رابطه با کلیسای اپیسکوپال را به شدت ضعیف اعلام کردند و در مراسم عشای ربانی که به دنبال گردهمایی روحانیون انگلیکن در تانزانیا برگزار شده بود حاضر نشدند.

روحانیان جامعه انگلیگن از سراسر جهان از 14 فوریه (25 بهمن) گردهمایی خود را به منظور بررسی مسائل روز کلیسایی در تانزانیا آغاز کرده و این گردهمایی تا امروز 19 فوریه (30 بهمن ) ادامه دارد.

کلیسای اپیسکوپال به انگلیکنهای آمریکا اطلاق می شود که به دنبال انتصاب کشیش همجنسگرا خشم جوامع انگلیکن سراسر جهان را برانگیخت و موجبات شکاف در این جامعه مسیحی را فراهم کرد.

اسقف اعظم کنیا و اسقف اعظم نیجریه در میان هفت نفر غایب مراسم عشای ربانی بودند و استدلال کردند که هنوز هم با دیدگاه های الهیاتی اسقفهای اپیسکوپال ایالات متحده مخالف هستند.

اسقفهای غایب که نماینده بیش از 30 میلیون انگلیکن از جمعیت کل 77 میلیون انگلیکن جهان محسوب می شوند طی بیانیه ای اظهار داشتند: این اقدام تعمدی یادآور تلخ ایجاد شکاف در جامعه انگلیکن بوده و تصریح می کند که ممکن است شکاف کلیسا پس از این نیز تعمیق شود. این اقدام نتیجه تصمیمی است که مناطق متبوع ما اتخاذ کرده اند تا اعلام کنند که رابطه ما با کلیسای اپیسکوپال شکسته شده و به شدت آسیب دیده است.

روحانیون غایب در مراسم عشای ربانی روز گذشته همچنین اظهار داشتند اعتقاد ندارند کلیسای اپیسکوپال به معنای واقعی از گناه خود نادم باشد.

گزارشی که روز پنجشنبه از سوی کلیسای اپیسکوپال منتشر شده بود ندامت آنها را برای منحرف کردن پیوندها پس از انتساب اسقف همجنسگرا در سال 2003 مورد تأکید قرار داد و عذرخواهی قلبی آنها را به اعضای جامعه انگلیکن که پس از این اقدام مورد اهانت قرار گرفته بودند اعلام کرد.

این در حالی است که بسیاری از روحاینون محافظه کار انگلیکن این گزارش را مکفی ندانستند.

سفیر پاپ در روسیه خواستار احترام به سنتهای کلیساهای شرقی شد

نماینده مقر پاپ در روسیه اهمیت احترام کاتولیکها به سنتهای کلیسای ارتدکس را برای دستیابی به گفتگوی موفق مورد تأکید قرار داد.

اسقف اعظم آنتونی منینی طی نگارش مقاله ای در کتابی که واتیکان به منظور وحدت کلیساهای مسیحی منتشر کرده و در روسیه نیز تجدید چاپ شده، اظهار داشت: ما می خواهیم نشانه های بیشتری از همدلی و احترام به کلیساس ارتدکس روسیه نشان دهیم، از بی اعتمادی و تعصب دوری کنیم و همچنین به درک همراه با عشق نیز باید توجه داشته باشیم.

سفیر پاپ در روسیه این کتاب را به مثابه  ابزار ضروری برای درک سنت ارتدکس ، احترام و رویکرد محبت آمیز نسبت به آن توصیف کرده است. کاردینال والتر کاسپر رئیس شورای ارتقاء وحدت مسیحیت در مقدمه این کتاب را به عنوان ثمره اقدامات گسترده در راستای وحدت گرایی کلیساها توصیف کرد. نسخه روسی این کتاب در دسامبر سال 2006 با حمایت سفارت واتیکان در روسیه منتشر شد.

مشکل روابط کاتولیک – ارتدکس در روسیه و کشورهای مشترک المنافع فدراسیون روسیه که اغلب ارتدکس هستند در این کتاب مورد اشاره قرار گرفته است. روحانیون کاتولیک به کرات از مؤمنان خواسته اند به هنجارهای کلیساهای شرقی توجه کرده و از هر گونه اقدامی که ممکن است در راستای تبلیغ تغییر مذهب از ارتدکس به کاتولیک صورت گیرد پرهیز کرده و احترام عمیق خود را به آداب نیایشی و سنتی ارتدکس ها نشان دهند.

تفرقه  میان این دو مذهب مسیحی از قرنها پیش وجود داشته ، اما پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی تعمیق شد. در این زمان کاتولیکهای روم سعی کردند حضور خود را در این سرزمین دوباره اعلام کرده و به تبلیغ مذهب خود روی آوردند اما در این میان کلیسای روسیه سعی در از بین بردن شکافهایی داشت که تحت رژیم کمونیستی این کشور به وجود آمده بود. به علت اختلافات کلیسای ارتدکس روسیه و کاتولیک روم روحاینون و مقامات این دو کلیسا تاکنون گفتگوهای بسیاری را با هدف رفع اختلافات صورت داده اند اما سران دو کلیسا تاکنون با یکدگیر دیدار نکرده و دیدار خود را به رفع کامل اختلافات موکول می کنند.
 
رهبران دینی چین و ساخت جامعه ای هماهنگ

رئیس کمیته ملی کنفرانس مشورتی و سیاسی خلق چین در جمع رهبران گروه های دینی این کشور گفت: در عین توجه به ترویج مفاهیم مثبت دینی، باید دولت را در ساخت جامعه ای هماهنگ یاری دهید.

جیا کینگلین رئیس کمیته ملی کنفرانس مشورتی – سیاسی خلق چین در جمع رهبران گروه های دینی که آنها را در آستانه سال نوی چینی به دفتر مرکزی این کمیته در پکن دعوت کرده بود، گفت: دین در چین طی سالهای گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته و حفظ هماهنگی ثبات جامعه در حلقه دینی طی سال 2007 نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

جیا کینگلین که نظارت امور دینی کشور آسیایی و پنهاور چین را برعهده دارد، گفت: استفاده کامل از تمام عناصر مثبت دینی بسیار مهم است و رهبران دینی باید ایده ها و رفتار دینی که می تواند به هماهنگی اجتماعی کمک کرده اشاعه دهند تا مؤمنان از رفتارهای ناهماهنگ و غیر متجانس دور بمانند.

مفاهیم وحدت قومی از جمله موضوعاتی بود که این مقام دولتی چین خواستار توجه رهبران دینی به آن شد.

آمار رسمی چین مؤمنان این کشور را 100 میلیون نفر اعلام می کند، اما یک نظر سنجی جدید که توسط کارشناسان انجام شده تعداد مؤمنان چینی را سه برابر آمار رسمی عنوان کرده است .

بر اساس این گزارش بودیسم، تائوئیسم، کاتولکیسم، مسیحیت، و اسلام پنج دینی هستند که پیروان آن بیش از 4/67 درصد جمعیت چین را تشکل داده اند.

رئیس انجمن کاتولیکهای میهن دوستی چینی، رئیس انجمن بودیسمهای چین، رئیس انجمن تائوئیستها، رئیس انجمن اسلامی چین، رئیس کمیته ملی جنبش کلیساهای پروتستان چین و رئیس شورای مسیحیان چین از جمله شرکت کنندگان در این دیدار بودند.
 
سیکهای آمریکا در بازسازی کلیسای مسیحیان فلوریدا مشارکت می کنند

سازمان سیکهای متحد در نظر دارند برای بازسازی کلیسای مسیحیان فلوریدا، ایالات متحده که اوایل ماه فوریه به واسطه طوفانی مهلک تخریب شد کمک کنند.

سازمان سیکهای متحد که یک سازمان دینی و بین المللی غیر انتفاعی است پس از کسب اطلاع درباره این که این کلیسای 31 ساله در منطقه لیدی لیک به واسطه طوفان به خرابه تبدیل شده است تصمیم گرفت در باز سازی آن سهیم شود.

طوفان 150 مایل در ساعتی که روز 13 بهمن در فلوریدا و مناطق اطراف آن رخ داد درختها را از ریشه کنده، سقف خانه ها را شکافته و برخی خانه ها و اتومبیلها را از جای خود دور کرده است و دست کم جان 20 نفر را گرفت.

کشیش لاری لین از اقدام این سازمان سیک استقبال و قدردانی کرد و اظهار داشت: بازسازی این کلیسا حداقل یک سال و نیم به طول می انجامد.

سازمان سیکهای متحد که در سال 1999 توسط یک گروه از سیکهای نیویورک تشکیل شد به دنبال وقوع این طوفان با سازمان فدرال مدیریت حوادث غیر مترقبه همکاری گسترده ای را به منظور نشان دادن حس همدلی خود نسبت به مؤمنان سایر ادیان صورت داد.

کد خبر 450433

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha